Strijders eerder deze week bij de stad Marea
NOS Nieuws

IS dreigt Marea bij Turkse grens in te nemen

In Syrië zijn 47 doden gevallen bij gevechten tussen de terreurorganisatie Islamitische Staat en andere rebellengroepen. De gevechten waren bij de stad Marea, op 20 kilometer van de Turkse grens, meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten. De strijd om Marea gaat volgens de organisatie nog steeds door.

Marea hoort bij een gebied in Noord-Syrië waar de Verenigde Staten en de Turkse regering een nieuw front willen openen tegen IS. Daarna willen ze er een veilige zone instellen voor Syrische vluchtelingen. Als Marea valt, wordt dat lastig.

Gisteravond zei IS dat het de aanval op Marea had geopend en dat het tientallen vijanden had gedood. IS had in de dagen ervoor dorpen rond Marea ingenomen, waardoor de stad ingesloten was geraakt.

Zuiden

In het zuiden van Syrië zijn gisteravond zeker 37 mensen omgekomen door twee bomexplosies en daaropvolgende gevechten. Onder anderen zes Syrische veiligheidsmedewerkers werden gedood.

Enkele honderdduizenden mensen zijn omgekomen in de Syrische burgeroorlog en miljoenen mensen zijn op de vlucht geslagen, onder meer naar Europa.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl