Mario Götze viert een doelpunt tegen Polen

Duitsland zet Polen opzij

Duitsland heeft de eerste plaats in EK-kwalificatiegroep D overgenomen van Polen door in Frankfurt het onderlinge duel met 3-1 te winnen. Polen leed zijn eerste nederlaag in de groep, waarin het thuis Duitsland met 2-0 had verslagen.

De wereldkampioen leidde halverwege de eerste helft al met 2-0 dankzij Thomas Müller, die een vloeiende aanval van dichtbij afrondde, en een bekeken schuiver van Mario Götze.

Nog voor rust bracht Lewandowski met een fraaie kopbal de spanning terug. Na de pauze maakte Götze, die eerder de paal had geraakt, de 3-1. Hij scoorde uit de rebound nadat doelman Lukasz Fabianski in de problemen was gebracht door een van richting veranderd schot van Müller.

Verrassing Georgië tegen Schotland

Ierland kende geen problemen tegen Gibraltar: 0-4. Eerder op de avond zorgde Georgië voor een verrassing door in Tbilisi Schotland met 1-0 te verslaan. Door de nederlaag van Schotland, is Ierland de nieuwe nummer drie.

Noord-Ierland viert een treffer tegen Finland in maart 2015

Noord-Ierland op koers voor EK

In Groep F heeft Noord-Ierland de leiding overgenomen van Roemenië. Op de Faeröer werd het 1-3 door treffers van Gareth McAuley (2x) en Kyle Lafferty.

Roemenië bleef op 0-0 steken bij Hongarije. Het andere duel in Groep F, Griekenland-Finland, werd beslist door een doelpunt van Joel Pohjanpalo in de 75ste minuut.

Achter de Noord-Ieren bezet Roemenië de tweede plaats met vijftien punten uit zeven duels. Hongarije is derde met twaalf punten uit evenzoveel wedstrijden, gevolgd door Finland met zeven punten. Griekenland, de Europees kampioen van 2004, is laatste met slechts twee punten.

Nicklas Bendtner scoorde niet tegen Albanië

Denemarken niet langs Albanië

In Groep I deed Denemarken geen goede zaken, thuis tegen Albanië. De ploeg van bondscoach Morten Olsen kwam niet verder dan 0-0, waardoor de Albanezen boven de Denen blijven staan.

In het andere duel won Servië thuis met 2-0 van Armenië. Lijstaanvoerder Portugal kwam niet in actie en blijft met twaalf punten uit vijf duels eerste. Albanië is de nummer twee met elf punten - evenveel als nummer drie Denemarken.