Max Verstappen was in de tweede training een seconde sneller dan in de eerste sessie

Verstappen buiten top-10 na eerste twee trainingen

Max Verstappen is bij de eerste twee trainingen op het circuit van Monza buiten de top-10 geëindigd. De 17-jarige Formule 1-coureur van Toro Rosso klokte in de tweede training de veertiende tijd: 1.26,454.

Daarmee was hij op het Italiaanse circuit ruim een seconde sneller dan tijdens de eerste training. Teamgenoot Carlos Sainz jr. was iets langzamer dan Verstappen en eindigde als vijftiende.

Mercedes op weg naar record

Mercedes-coureur Lewis Hamilton reed in beide series de beste tijd. De Brit klokte in de tweede training 1.24,279 en bleef zijn ploeggenoot Nico Rosberg met twee honderdsten voor.

Het Britse team is daarmee hard op weg naar de 23ste poleposition in successie. Het record van Williams, dat in 1992 en 1993 in 24 achtereenvolgende races de eerste plaats op de grid bezette, zou er dit jaar wel eens aan kunnen gaan.

Geen hoge verwachtingen

Verstappen gaf eerder al aan geen hoge verwachtingen te hebben voor de GP van Monza. Verstappen's handicap is het gebrek aan vermogen van de Renault-motor in zijn Toro Rosso. “Monza wordt waarschijnlijk nog moeilijker voor ons dan Spa-Francorchamps”, voorspelde de 17-jarige Limburger. "We verliezen zoveel op het rechte stuk dat dat in de bochten niet te compenseren is. Ik ga mijn best doen, maar het zal niet meevallen om in de top-10 te finishen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl