NOS Nieuws

Dode en zwaargewonde bij liftongeluk Eindhoven

Bij een ongeluk in een gebouw op het terrein van de Technische Universiteit in Eindhoven is een man om het leven gekomen en een andere zwaargewond geraakt. Het ongeluk gebeurde toen een lift in de liftschacht naar beneden stortte.

Het gebouw stond leeg. De twee waren bezig met werkzaamheden boven op de lift toen die vanaf de zevende verdieping naar beneden viel. Een van de mannen kwam daarbij om het leven, de andere man raakte bekneld.

De gewonde heeft een tijd onder de lift gelegen voordat hij door de brandweer werd bevrijd. Hij is met ernstige verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg. Het is niet duidelijk hoe hij eraan toe is.

Woontoren

De directies van Dura Vermeer, het bedrijf waar de mannen voor werkten, en de Technische Universiteit schrijven in een verklaring dat de oorzaak van het ongeluk nog niet bekend is. Om precies te weten te komen wat de oorzaak is, stellen zij een eigen onderzoek in.

Het gebouw waarin de mannen werkten was onlangs door de Technische Universiteit verkocht aan Dura Vermeer. Het bedrijf wil het gebouw ombouwen tot een woontoren voor studenten.

Dode bij liftongeluk Eindhoven

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl