Forensische onderzoekers onderzoeken de vrachtwagen in Oostenrijk
NOS Nieuws

Vluchtelingen ramptruck Oostenrijk snel gestikt door zuurstofgebrek

De 71 vluchtelingen die eind augustus dood werden gevonden in een vrachtwagen langs de Oostenrijkse snelweg, zijn snel na het begin van hun reis gestikt door zuurstofgebrek. Dat heeft de Oostenrijkse politie tijdens een persconferentie bekendgemaakt.

Inmiddels is duidelijk dat de vrachtwagen op 26 augustus vertrok vanaf de Servisch-Hongaarse grens. De vluchtelingen in de laadruimte moeten al in Hongarije zijn gestikt omdat ze slechts voor anderhalf uur zuurstof hadden.

Omdat er geen tekenen zijn dat ze hebben geprobeerd om uit te breken, gaat de politie ervan uit dat de slachtoffers langzaam het bewustzijn hebben verloren.

Identificatie

De truck werd op 28 augustus door de Oostenrijkse politie opengemaakt, nadat bij maaiwerkzaamheden het verlaten voertuig op een vluchtstrook was ontdekt.

De lichamen van de vluchtelingen verkeerden toen al in staat van ontbinding. Van de slachtoffers is nog niemand geïdentificeerd. Maar uit reispapieren die in de wagen werden gevonden blijkt dat er in elk geval Syriërs, Irakezen en Afghanen in de vrachtwagen zaten.

Ook zijn er veertig telefoons in de laadruimte gevonden.

In deze zaak zitten zes verdachten vast, onder wie de chauffeur van de vrachtwagen. De politie heeft foto's van hen vrijgegeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl