Op het station in Boedapest bivakkeren sommige vluchtelingen al dagen
NOS Nieuws

Vluchtelingen breken uit Hongaars kamp bij Servië

Ongeveer driehonderd vluchtelingen zijn uit een opvangkamp in Hongarije gebroken. Zo'n 2300 mensen zijn nog in het kamp bij Röszke aan de grens met Servië achtergebleven. Zij dreigen ook uit te breken als hun eisen niet binnen twee uur, dus rond 15.30 uur, worden ingewilligd. Het is niet bekend wat ze precies willen.

De politie heeft het kamp Servië omsingeld. De grens met Servië zou afgesloten zijn. De vluchtelingen zijn ontevreden over de lange tijd die ze in het kamp hebben doorgebracht.

De vluchtelingen die wisten te ontsnappen zijn naar een snelweg richting Boedapest gerend. De politie achtervolgt de groep en het verkeer op de snelweg is stilgelegd. Vluchtelingen probeerden al eerder te ontsnappen uit het kamp bij Röszke.

Te voet naar Wenen

In Boedapest is intussen een groep van honderden vluchtelingen te voet vertrokken. Ze zaten al dagen op het station te wachten op een trein die hen naar Wenen zou brengen, maar ze werden niet toegelaten tot de trein. Een trein die wel vertrok, werd gisteren stilgezet op het station van Bicske, in de buurt van een vluchtelingenkamp.

De groep vluchtelingen dreigde al eerder de 240 kilometer naar Wenen desnoods lopend af te leggen. Volgens een fotograaf van Reuters hebben ze nu daadwerkelijk hun spullen gepakt en zijn ze op weg gegaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl