NOS Nieuws

Tot negen maanden celstraf in Schiedamse kelderboxsekszaak

Tot negen maanden celstraf in Schiedamse kelderboxsekszaak

De rechtbank in Rotterdam heeft in de Schiedamse zedenzaak drie mannen veroordeeld die seks hadden met een minderjarig meisje in een kelderbox. Ze kregen celstraffen opgelegd tot negen maanden. Twee andere verdachten zijn vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Het meisje van 16 werd als prostituee aangeboden door een loverboy.

De mannen hebben in een kelderbox onder een flat in Schiedam seks gehad met het meisje uit Den Haag. Ze werd door haar loverboy op een website aangeboden als een 18-jarige vrouw. Volgens het OM was ze geslagen en was ze onder invloed van drugs. Ook vond de seks plaats zonder condooms.

Vrijspraak

De vijf mannen waren getraceerd via hun telefoongegevens. Ook waren er verklaringen van het meisje, dat sommige verdachten herkende op foto's. Alle vijf de mannen erkenden in Schiedam te zijn geweest, om daar seks te hebben met een prostituee. Ze ontkenden dat het de bedoeling was dat de prostituee minderjarig was.

Drie verdachten ontkenden seks met het meisje te hebben gehad. Omdat er bij twee van hen geen ander bewijs was dan de verklaring van het slachtoffer, zijn ze vrijgesproken. De derde zei dat hij alleen was afgetrokken door het meisje. Hij krijgt vier maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk.

Celstraf

Twee mannen geven toe dat ze seks hebben gehad met een prostituee, maar zeggen dat ze niet wisten dat ze minderjarig was. Omdat ze dat niet hebben gecontroleerd, bijvoorbeeld door naar haar identiteitsbewijs te vragen, heeft de rechtbank dat verweer verworpen.

De rechter heeft de twee mannen veroordeeld. Een van hen was nog niet eerder veroordeeld. Hij krijgt negen maanden celstraf, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. De andere man was al eerder veroordeeld, en krijgt negen maanden onvoorwaardelijk.

Het OM had maandenlange celstraffen geëist tegen de vijf mannen.

Valkenburg

In een vergelijkbare zaak in Valkenburg kregen de klanten van een 16-jarige prostituee vooral taakstraffen. Daar had het OM celstraffen tussen vijf maanden en een jaar geëist. Justitie gaat in al die zaken in hoger beroep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl