De man werd dinsdag gearresteerd bij de Cambodjaanse grens
NOS Nieuws

Arrestant is niet bommenlegger Bangkok

De man die deze week werd opgepakt bij de Thaise grens met Cambodja is niet degene die de bloedige aanslag bij een tempel in Bangkok heeft gepleegd. Volgens de Thaise politie heeft DNA-onderzoek dat uitgewezen.

Dinsdag meldden Thaise media dat de hoofdverdachte van de aanslag van vorige maand was aangehouden. De politie zei vervolgens op een persconferentie dat er inderdaad een belangrijke verdachte bij de Cambodjaanse grens was opgepakt, maar dat nog werd uitgezocht of hij de bommenlegger was.

Taxi

Nu zegt een woordvoerder dat het DNA van de arrestant niet overeenkomt met dat van de dader. Van de bommenlegger is DNA-materiaal achtergebleven op een bankbiljet en in de taxi die hij nam nadat hij de aanslag had gepleegd.

De arrestant was volgens de Thaise politie wel betrokken bij de aanslag, die twintig levens eiste. Zijn vingerafdrukken komen overeen met die op een fles in een appartement waar mogelijk bommen zijn gemaakt.

Arrestatiebevel

Er zitten twee verdachten vast in de zaak. Ook van de eerste, die zaterdag werd opgepakt, is vastgesteld dat hij niet de bommenlegger is. De politie heeft arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen nog zeven verdachten.

Het motief voor de aanslag is nog niet opgehelderd, al doen speculaties de ronde dat Oeigoeren erachter zitten, een islamitische Turkse minderheid. De aanslag zou een wraakactie zijn voor het uitzetten door Thailand van Oeigoeren naar China.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl