NOS Nieuws

Schippers schrijft 'briefje' over gezichtscrème

Minister Schippers vindt dat haar optreden in het tv-programma Linda's Zomerweek niets te maken heeft met banden met de farmaceutische industrie. Dat schrijft zij in "een briefje" aan de Tweede Kamer.

De Kamer had opheldering gevraagd over het optreden, omdat de minister een gezichtscrème van haar favoriete merk uitdeelde. SP-Kamerlid Leijten vond dat haar geloofwaardigheid op het spel stond omdat dezelfde minister wil dat artsen en wetenschappers transparant zijn over hun banden met zorgverleners en farmaceuten. Schippers heeft om die reden een transparantieregister in het leven geroepen.

Bakje komkommers

Schippers schrijft dat de redactie van de talkshow voorafgaand aan de opnames had gevraagd om tien favoriete producten te noemen, "waar je eigenlijk niet zonder kunt". "Ik heb daarop verschillende dingen opgesomd, die uiteenliepen van voeding, muziek en ook diverse persoonlijke verzorgingsproducten."

De redactie heeft vervolgens twee producten uitgekozen om uit te delen aan het publiek: een bakje komkommers en haar favoriete dagcrème, "waarbij het overigens om een tester ging". "Met de afhandeling van deze door Linda gemaakte selectie heb ik geen enkele bemoeienis gehad."

Ook andere favoriete producten raken aan mijn werkterrein. Leesbrillen vallen onder de hulpmiddelen en komkommers onder gezonde voeding

Minister Schippers

Ze schrijft dat ze "ook in alle openheid" heeft gesproken over andere favoriete producten, terwijl die wat haar betreft net zo goed haar werkterrein als minister raken. "De leesbrillen vallen onder de hulpmiddelen en de komkommers vallen natuurlijk onder gezonde voeding."

Volgens Schippers is er geen enkele relatie tussen het transparantieregister en haar favoriete persoonlijke producten. "Leesbrillen, gezichtscrème en groenten betaal ik namelijk zelf."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl