Kopers krijgen een hypotheekadvies
NOS Nieuws

Meer concurrentie op hypotheekmarkt door nieuwe aanbieders

Het marktaandeel van hypotheekaanbieders die geen bank of verzekeraar zijn, is afgelopen kwartaal gestegen tot ruim 10 procent. Dat blijkt uit cijfers van consultancybureau IG&H.

Het gaat daarbij om partijen als Munt Hypotheken, Tellius en Elan Hypotheek. Ze krijgen hun financiering dus niet van banken, maar van pensioenfondsen of buitenlandse investeerders.

Aantrekkelijke hypotheekmarkt

IG&H verwacht dat het marktaandeel van deze nieuwe aanbieders blijft groeien. "Ze zijn momenteel in trek omdat ze het voor beleggers makkelijk maken om in te stappen in de aantrekkelijke Nederlandse hypotheekmarkt", zegt Michiel Elich van IG&H. "De investeerder levert het kapitaal en de hypotheekaanbieder verzorgt de rest.”

De grootste nieuwe aanbieder is Munt. Die is begin dit jaar van start gegaan en staat nu al in de top 10 van hypotheekaanbieders.

De hypotheekmarkt is afgelopen kwartaal fors gegroeid. Het bedrag dat er aan nieuwe hypotheken werd afgesloten steeg met 30 procent. Dat kwam deels doordat er meer mensen een hypotheek afsloten en deels doordat de gemiddelde hypotheeksom 14 procent omhoog ging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl