NOS Nieuws

Keukenbranche profiteert van herstel huizenmarkt

De keukenbranche lift mee op het herstel van de woningmarkt. De omzet van keukenwinkels steeg in het tweede kwartaal van dit jaar met 21 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarmee zet het herstel van de keukenbranche, dat anderhalf jaar geleden inzette, verder door.

De keukenbedrijven sprongen er, net als andere woonwinkels, positief uit vergeleken met andere winkels. Gemiddeld groeide de omzet in de detailhandel met 1 procent.

Kanttekening

Kanttekening is wel dat er nog altijd veel minder keukens verkocht worden dan voor de crisis. In de eerste helft van dit jaar was de omzet een kwart lager dan in de eerste helft van 2006.

Internetwinkels deden eveneens goede zaken. De omzet lag in het tweede kwartaal zo'n 19 procent hoger. Winkels in consumentenelektronica hadden het nog steeds moeilijk. Daar daalde de omzet met bijna 5 procent.

Vertrouwen

Minister Kamp benadrukt dat niet alleen online-verkopen in de lift zitten, maar dat het ook wat beter gaat met de "oude detailhandel". Een belangrijke oorzaak van de betere cijfers is volgens Kamp de stijging van de consumptie van huishoudens.

"En dat komt weer doordat mensen meer vertrouwen hebben in de economie en doordat ze meer mogelijkheden hebben om geld uit te geven."

Kamp blij met betere cijfers detailhandel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl