Roger Federer verloor in twee US Open-duels pas negen games
NOS Sport

Federer meedogenloos, Murray met schrik vrij

Roger Federer heeft zonder moeite de derde ronde van de US Open bereikt. De als tweede geplaatste Zwitser had 80 minuten nodig om de Belg Steve Darcis met 6-1, 6-2, 6-1 het nakijken te geven.

De vijfvoudig winnaar speelde een veel te hoog tempo voor de nummer 66 van de wereld. Darcis kreeg in de partij welgeteld een breakpoint op 0-2 in de derde set. Federer was meedogenloos, want met een vlammende forehand werkte hij het kansje weg van de Belg, waarna het duel snel eindigde.

Kunstlicht

Federer speelde voor dertigste keer een avondpartij op de US Open en noteerde 29 keer een zege. Alleen tegen de Tsjech Tomás Berdych in 2012 (kwartfinale) won Federer niet onder het kunstlicht in New York.

De Zwitser speelt in de derde ronde tegen de Duitser Philipp Kohlschreiber.

Andy Murray moppert tijdens zijn wedstrijd tegen Adrian Mannarino

Murray wint na valse start

Andy Murray bleef kansrijk voor zijn tweede titel op de US Open. De Brit kwam tegen de Fransman Adrian Mannarino erg laat op stoom: 5-7, 4-6, 6-1, 6-3, 6-1.

De winnaar van 2012 kreeg in de eerste twee sets geen vat op het aanvallende spel van Mannarino, die sluwe volleys afwisselde met harde groundstrokes.

Murray door na spannend duel

Warmte breekt Mannarino op

Pas in de derde set vond Murray zijn ritme. Hij werd steeds succesvoller met zijn passeerslagen en returns, terwijl het energieniveau bij Mannarino door de warmte flink afnam.

Murray, die Mannarino dit jaar in Miami al versloeg, wandelde vervolgens simpel naar de zege. Murray neemt het nu op tegen Thomaz Bellucci uit Brazilië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl