Premier Cameron
NOS Nieuws

Groot-Brittannië gaat 4000 vluchtelingen opnemen

Groot-Brittannië gaat 4000 extra Syrische vluchtelingen opvangen. Eerder liet premier Cameron nog weten dat hij niet van plan was zijn beleid te veranderen. "Ik geloof niet dat het antwoord is dat we simpelweg steeds meer vluchtelingen opnemen", zei hij tegen de BBC.

Donderdag heeft de premier de hele dag overlegd met zijn adviseurs over de nieuwe aanpak. Tot nu toe nam Groot-Brittannië slechts 216 Syrische vluchtelingen op, maar intussen voelt het land "de morele verplichting" om meer te doen.

The Telegraph schreef gisteravond al dat daartoe een nieuw plan in de maak is. Cameron staat onder druk, vooral na publicatie van de foto van de driejarige Aylan die dood werd gevonden op het strand van de Turkse badplaats Bodrum. De premier zei daarover "diep geschokt" te zijn, maar niets extra's te willen doen.

Volgens The Telegraph komt Cameron mede met het nieuwe plan vanwege de veranderende publieke opinie door de foto, die grote aandacht kreeg in alle denkbare media. Sindsdien wordt de regering van verschillende kanten opgeroepen meer te doen.

Overleg

Vrijdagmiddag is in Luxemburg een informeel overleg gepland van de Europese ministers van Buitenlandse Zaken over de vluchtelingenproblematiek. Komende week presenteert de Europese Commissie een nieuw plan. Daarin zou een voorstel zijn opgenomen voor de verdeling van 160.000 vluchtelingen over alle landen van de Europese Unie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl