Skoda helpt Tsjechen uit de brand, puntenverlies Turken

Tsjechië wint nipt van Kazachstan

Tsjechië heeft de tweede plaats in groep A van de EK-kwalificatie stevig in handen. De Tsjechen wonnen weliswaar uiterst moeizaam van Kazachstan (2-1), maar profiteerden daardoor wel optimaal van de nederlaag die Nederland kreeg te incasseren tegen koploper IJsland.

Invaller Milan Skoda draaide in de tweede helft met twee treffers een eerder opgelopen achterstand om in een zege. Nederland heeft nu zes punten minder dan de Tsjechen.

Halverwege de eerste helft had de Kazach Joeri Logvinenko doelman Petr Cech met een kopbal verschalkt en de gasten op 0-1 gezet. Skoda, die in juni debuteerde in het Tsjechische elftal, was op zijn beurt ook succesvol met het hoofd. De aanvaller van Slavia Praag zorgde met treffers in de 74ste en 86ste minuut voor de ommekeer.

Turkije verspeelt punten tegen Letland

Turkije levert punten in

Voor Nederland kwam het heel goed uit dat Turkije in de slotfase twee punten inleverde tegen Letland. De Turken namen pas in de 74ste minuut afstand van de Letten en Selçuk İnan dacht met zijn 1-0 ook meteen de matchwinnaar te worden. In blessuretijd zorgde Valerijs Sabala echter voor een schok op de tribune, toen hij de 1-1 binnenschoot.

Zondag krijgt Turkije Nederland op een bezoek voor een duel waarin de derde plaats in de groep op het spel staat. Die positie biedt mogelijk nog een reddingsboei via de play-offs.