Doelpuntenmakers Kevin De Bruyne en Marouane Fellaini

Belgie wint van Bosnië, Pellè belangrijk voor Italië

België heeft goede zaken gedaan in EK-kwalificatiegroep B. De ploeg van bondscoach Marc Wilmots won in Brussel met 3-1 van Bosnië-Herzegovina en behoudt de belangrijke tweede plaats in de poule.

De Rode Duivels kwamen met 0-1 achter door een goal van Edin Dzeko. Maar Marouane Fellaini (kopbal) en Kevin De Bruyne (schuiver van buiten de zestien) zorgden nog voor de rust voor de ommekeer. Na de pauze hiel Eden Hazard de thuisploeg vanaf elf meter in veilige haven.

De Belgen staan drie punten achter op koploper Wales, dat door een late goal van Gareth Bale met 0-1 won van Cyprus en hard op weg is zich voor het eerst sinds 1958 (WK) weer eens te plaatsen voor een eindtoernooi.

De derde plaats is in handen van Israël, dat geen kind had aan Andorra (4-0). De voorsprong van België op Israël bedraagt twee punten.

EK-kwalificatie: België-Bosnië-Herzegovina
Graziano Pellè was belangrijk voor Itali

Pellè belangrijk voor Italië

Italië kende in poule H veel problemen met voetbaldwerg Malta. Pas in de 69ste minuut brak Graziano Pellè de ban: 1-0. De spits van Southampton, die ook op Malta het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening had gehouden, werkte de bal met zijn schouder in het doel.

Door de nipte overwinning gaan de Italianen aan kop in groep H. De Azzurri hebben een punt meer dan Kroatië, dat bij Azerbeidzjan niet verder kwam dan 0-0. Ivan Perisic was kort na rust nog het dichtst bij een Kroatisch doelpunt, maar zijn voorzet trof de lat.

De derde plaats is stevig in handen van Noorwegen, dat won van naaste concurrent Bulgarije en nu vijf punten los is.

EK-kwalificatie: Italië-Malta