NOS Voetbal

Teleurgestelde Robben speelt niet tegen Turkije

Robben: ik vlieg terug naar München

Na afloop van het met 1-0 verloren duel met IJsland zat Arjen Robben er verloren bij. Opnieuw een teleurstellend resultaat én een blessure waren daar de oorzaken van. Door een blessure moet de aanvoerder de wedstrijd tegen Turkije van zondag aan zich voorbij laten gaan.

"Dat wordt waarschijnlijk morgen een vlucht naar München", zei Robben, refererend aan zijn woonplaats. "Het is echt onbegrijpelijk. Specialisten zullen nu gaan zeggen dat ik blessuregevoelig ben. Maar ik was topfit en begon superscherp aan de wedstrijd."

Robben: Martins Indi laat ons in de steek

"Over en uit"

Robben kreeg naar eigen zeggen pijn aan zijn rug en dat straalde uit naar zijn lies. "Ik kon niet verder. Het was vrij snel duidelijk dat het niet ging. Ik kon geen kracht meer zetten en dan is het over en uit", aldus Robben. "Dat is zo'n klap. Hier had je iets heel anders van voorgesteld. Je wilt en kan het niet geloven."

Net als Blind was ook Robben kritisch over het gedrag van Bruno Martins Indi, die in de eerste helft een rode kaart kreeg voor het uitdelen van een klap. Robben: "Dat is dom en daarmee laat hij de ploeg in de steek. Dat is heel kwalijk."

"Om moedeloos van te worden"

Na het uitvallen van Robben nam Wesley Sneijder de aanvoerdersband over. Ook hij wist het tij als captain niet te keren. "Dit is om moedeloos van te worden", treurde Sneijder.

"Als je Robben verliest dan weet je dat je een hoop aanvallend vermogen kwijtraakt. Je moet dan hopen op een bal die goed valt en zorgen dat je na de rode kaart tegen zeker geen doelpunt tegen krijgt."

Sneijder weigert het EK van Frankrijk uit zijn hoofd te zetten, maar is wel realistisch. "We moeten nu drie keer winnen en als dat niet lukt, weet je dat je niet op het EK thuishoort."

EK-kwalificatie: Nederland-IJsland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl