NOS Voetbal

Dramatische nederlaag Oranje tegen IJsland

  • ANP
    Gregory van der Wiel veroorzaakte de penalty waar IJsland uit scoorde
  • Pro Shots
    Arjen Robben verlaat geblesseerd het veld
  • Pro Shots
    Bruno Martins Indi druipt af na zijn vroege rode kaart
  • Pro Shots
    Geel voor Van der Wiel en een penalty voor IJsland
  • Pro Shots
    Cillessen zit in de goede hoek, maar komt er niet bij: 0-1 IJsland

Het Nederlands elftal is op weg naar het EK van 2016 pijnlijk onderuitgegaan tegen IJsland. De ploeg van debuterend bondscoach Danny Blind verloor het duel in Amsterdam met 1-0.

De eerste plaats in groep A is nu wel uit zicht. De tweede plaats is ook ver weg, want met nog drie duels te gaan is de achterstand op Tsjechië zes punten. Oranje staat nu derde, de plaats die recht geeft op een ticket voor de play-offs.

Oranje kreeg voor rust al twee fikse dompers te verwerken. Eerst moest Arjen Robben worden gewisseld vanwege een blessure aan zijn lies en even later kon Bruno Martins Indi inrukken met een rode kaart. De verdediger deelde een klap uit aan de op de grond liggende Kolbeinn Sigthórsson.

IJsland gevaarlijk

IJsland, dat vorig jaar in Reykjavik al met 2-0 te sterk was voor Oranje, was voor rust via Jón Dadi Bödvarsson al het dichtst bij een treffer geweest en opende na rust de score. Gregory van der Wiel gleed geheel onnodig Birkir Bjarnason onderuit, waarna Gylfi Sigurdsson de penalty benutte.

Oranje moest daarna met tien man in de achtervolging, maar kon amper een vuist maken. Het prima verdedigende IJsland kwam er wel af en toe gevaarlijk uit. Zo raakte Johann Berg Gudmundsson met een hard schot de paal.

Nederland vocht in de slotfase voor wat het waard was. Dat leverde nog schoten op van Georginio Wijnaldum, Sneijder en Davy Klaassen, maar de 1-1 kwam er niet.

IJsland maakt 0-1 vanaf de stip

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl