NOS Wielrennen

Van Poppel: grootste overwinning uit mijn carrière

  • ANP
    Danny van Poppel viert zijn triomf in de Ronde van Spanje
  • ANP
    Danny van Poppel boekt in Spanje de grootste zege uit zijn carrière

Nederlands sprintsucces in een grote wielerronde; we hebben er precies tien jaar en één dag op moeten wachten. Na de zege van Max van Heeswijk in 2005 - ook al in de Ronde van Spanje - was het nu de beurt aan Danny van Poppel.

De pas 22-jarige renner knokte zich met een machtige sprint naar de eindzege in de twaalfde etappe en boekte zo de grootste zege uit zijn nog relatief prille carrière. Nauwelijks bijgekomen, tientallen interviews en een dopingcontrole later spreekt Van Poppel met NOS Langs de Lijn.

Andere koek

"Dit is wel wat anders dan andere overwinningen", klinkt de jonge sprinter opgetogen. "Vanuit de hele wereld hebben ze deze race kunnen zien. Ik kreeg ook heel veel berichten. Super leuk."

"Dankzij mijn broer (Boy van Poppel) en Jaroslav Popovitsj kon ik mij goed positioneren. Ik zat in het wiel van John Degenkolb, die de verkeerde kant koos. Ik ging vroeg aan en niemand kwam er meer overheen", beschrijft Van Poppel zijn eerste zege op WorldTour-niveau.

Toekomst

Aan het einde van dit wielerseizoen vertrekt Van Poppel bij zijn werkgever Trek. Gunstig voor zijn marktwaarde dus, zo'n zege in Spanje. Maar over zijn toekomst wil de sprinter niets kwijt. "Dat komt vanzelf wel. Daar is nog niets over bekend."

Van Poppel sprint naar zege in Vuelta

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl