Het Teylingen College Leeuwenhorst
NOS Nieuws

Leerling Noordwijkerhout omgekomen bij het abseilen

Een mavo-3-leerling van een school in Noordwijkerhout is op een excursie in de Belgische Ardennen gevallen en aan zijn verwondingen overleden.

Het ongeluk gebeurde vanmiddag tijdens een survivaltocht. De jongen viel bij het abseilen. Leerlingen en docenten zagen het ongeluk gebeuren.

De Belgische autoriteiten onderzoeken de toedracht van het ongeluk, zegt de rector van de school, het Teylingen College Leeuwenhorst. Hij weet nog niet wat er is misgegaan.

Betrouwbaar

De school werkt al jaren samen met het bedrijf dat de excursie verzorgde, volgens de rector naar volle tevredenheid. De school noemt het bedrijf betrouwbaar.

De excursie is afgebroken; de medeleerlingen worden opgehaald uit België. Op de school is een bijeenkomst voor leerlingen en ouders en docenten. De groep was dinsdag naar de Ardennen vertrokken en zou vrijdag terugkomen.

Het Teylingen College Leeuwenhorst krijgt hulp van Bureau Slachtofferhulp en het Bureau voor Jeugd en Gezin in Noordwijkerhout. De rector van de school zegt dat iedereen op het college diep is geraakt door het ongeluk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl