Viktoria Azarenka knokte zich terug van een 4-2 achterstand
NOS Sport

Azarenka schudt Wickmayer met moeite van zich af

Viktoria Azarenka is doorgedrongen tot de derde ronde van de US Open. De verliezend finaliste van 2012 en 2013 was in New York met 7-5, 6-4 te sterk voor Yanina Wickmayer.

De Belgische haalde in 2009 de halve finales op Flushing Meadows, maar wist nooit echt door te breken. De nummer 92 van de wereld slaagde er wel in het Azarenka erg lastig te maken. Ze liep direct uit naar 4-2, maar de Wit-Russin vocht zich terug en pakte met een break op 6-5 de set.

Verbeten gevecht

De speelsters maakten er in het Arthur Ashe-stadion in de tweede set ook een verbeten gevecht van, met lange, intense rally's. Met een break op 5-4 besliste Azarenka, als twintigste geplaatst, het duel.

In de derde ronde staat Azarenka mogelijk tegenover Angelique Kerber uit Duitsland, die dan wel de Italiaanse Karin Knapp moet zien te kloppen.

Stosur

De Australische Sam Stosur plaatste zich eenvoudiger voor de derde ronde. Met tweemaal 6-1 had de US Open-kampioene van 2011, de nummer 22 van de plaatsingslijst, weinig tegenstand te duchten van Jevgenia Rodina.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl