De rechter heeft een streep gezet door de schorsing van vier duels voor quarterback Tom Brady van New England Patriots. Brady kreeg de straf voor zijn betrokkenheid bij 'Deflategate'
NOS Sport

Rechter zet streep door schorsing NFL-ster Brady

Tom Brady, de grote ster van de American Football League (NFL), is voorlopig verlost van een schorsing van vier duels voor zijn betrokkenheid bij 'Deflategate'. Rechter Richard Berman zette een streep door de straf, waardoor Brady kan spelen bij de start van het NFL-seizoen op 10 september. De NFL heeft aangekondigd in beroep te gaan, maar dat beroep dient niet voor de eerste wedstrijd van het seizoen.

Lichtere ballen

De quarterback van kampioen New England Patriots werd door de NFL geschorst, nadat aan het licht was gekomen dat New England Patriots in de halve finales van de play-offs tegen Indianapolis Colts veel lichtere ballen had gebruikt dan is toegestaan. Bij elf van de twaalf ballen was er minder lucht in de bal dan toegestaan. Twee materiaalmannen van de club waren verantwoordelijk voor het gesjoemel. De zaak werd in Amerika omgedoopt tot 'Deflategate'.

Brady had profijt van de zachtere ballen, die meer grip bieden en trager door de lucht vliegen. New England Patriots won het bewuste duel met 45-7 en plaatste zich daarmee voor de Super Bowl.

Schade

De quarterback heeft altijd ontkend dat hij bij de affaire betrokken was. Volgens de NFL had hij echter de sport grote schade toegebracht. Brady ging zonder succes in beroep bij de NFL en spande vervolgens een rechtszaak aan. De rechter droeg beide partijen in eerste instantie op in gesprek te gaan over een oplossing, maar dat leverde niets op. Berman had bij zijn uitspraak scherpe kritiek op de handelswijze van de NFL.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl