De ringvingers van het gevonden meisje waren verbogen door een afwijking
NOS Nieuws

Justitie wil vertrouwelijke data RIVM over 'containerbaby'

Het Openbaar Ministerie roept de hulp in van het RIVM in de zaak van de baby die vorig jaar oktober in een ondergrondse vuilcontainer in Amsterdam werd gevonden. Nog altijd is niet duidelijk wie de moeder is.

Het gaat het OM om gegevens over de hielprik, die baby's kort na hun geboorte krijgen voor onderzoek op een aantal zeldzame erfelijke ziekten. Het meisje blijkt zo'n hielprik te hebben gekregen.

Aangezien het RIVM verantwoordelijk is voor het hielprikprogramma in Nederland, moet het ook beschikken over medische gegevens van de 'containerbaby'. Daarom hoopt het OM dat het instituut de gegevens afstaat.

Beroepsgeheim

Binnenkort gaan beide partijen over de kwestie in gesprek. In de aanloop daarnaar wijst het RIVM er tegen het EO-programma Dit is de dag op dat het medisch beroepsgeheim alleen bij hoge uitzondering mag worden doorbroken.

Mocht het RIVM de gegevens niet vrijgeven, dan overweegt het OM een gang naar de rechter.

De baby werd eind oktober gevonden in een container in Amsterdam-West door iemand die gehuil hoorde. Ze woont inmiddels in een pleeggezin en maakt het goed, zegt het OM.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl