NOS Nieuws

Agema: PVV buitengesloten door FNV

PVV-Kamerlid: buitengesloten door FNV

PVV-Kamerlid Agema voelt zich buitengesloten door het bestuur van de FNV. De vakbond wil niet dat de PVV zich aansluit bij de actie 'Red de Zorg'.

De vakbond wilde niet dat de PVV de petitie ondertekende, waar uiteindelijk 736.759 handtekeningen opstonden. En de partij is ook niet welkom bij de demonstratie op 12 september.

Bedreiging

De actie is gericht tegen de bezuinigingen op de zorg en Agema had er graag aan meegedaan. Ze zei vandaag in de Kamer dat de PVV zich altijd met passie heeft ingezet voor de zorg en dat de "elite van links" dat kennelijk als een bedreiging ziet.

"En dan zijn het de SP'ers en PvdA'ers die je vanuit het bestuur van de FNV uitsluiten. En niemand hier neemt daar afstand van. Dat is de treurige werkelijkheid van vandaag."

Discriminatie

Op Twitter stelde Agema de "discriminatie" al eerder aan de orde. Vakbondsbestuurder Lilian Marijnissen zei daar dat de FNV eerst wil dat de PVV afstand neemt van de 'minder Marokkanen'-uitspraak van partijleider Wilders op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar.

Een paar weken geleden zei PVV-Kamerlid Graus in een interview in het AD dat zijn partij sinds die uitspraak geboycot wordt in de Tweede Kamer.

De PvdA stemt sinds de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar tegen alle PVV-moties. De VVD heeft sindsdien geen voorstel van de partij meer ondertekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl