Serena Williams en Kiki Bertens
NOS Sport

Williams kreeg de zenuwen van Bertens

Kiki Bertens heeft Serena Williams gisteravond dusdanig uit haar doen gekregen bij de US Open, dat de Amerikaanse nummer één van de wereld direct na de wedstrijd nog een trainingssessie van een half uur belegde.

"Ik heb het wel eens vaker gedaan, hoor", liet Williams op de persconferentie weten. "Maar mijn coach kwam met een aantal dingen die hij gezien had die beter moeten."

Williams dacht niet aan winnen

Vooral in de eerste set kreeg Bertens kansen. Ze verzuimde de set uit te serveren en verspeelde een 4-0 voorsprong in de tiebreak. Williams dacht toen even niet aan winnen: "Ik zei tegen mezelf: punt voor punt spelen. Toen ging het gelukkig een beetje beter."

Voor het eerst deze week had Williams last van zenuwen. Ze werd niet alleen onder druk gezet door Bertens, maar leek tevens geplaagd te worden door het besef dat ze in New York het Calender Grand Slam (alle vier grand slams winnen in een jaar, red.) kan realiseren.

"Tot vandaag ging het eigenlijk best goed met de spanning, maar inderdaad: ik had echt last van zenuwen", gaf ze toe.

Inderdaad. Ik had echt last van zenuwen.

Serena Williams

Bertens weet het: dit was dé kans

Williams hield dus geen fijn gevoel over aan de confrontatie met Bertens en ook de Nederlandse baalde. "Het is jammer, want dit was misschien wel dé kans om van Serena te winnen", zei ze tegen De Telegraaf.

"En dat in de eerste keer dat ik tegenover haar stond. Ik speelde een goede wedstrijd, met agressief tennis en heb het haar moeilijk gemaakt. Zij speelde misschien niet haar beste spel, maar over mijn eigen wedstrijd ben ik wel tevreden."

En tegen NU Sport: "Ik was nu totaal niet zenuwachtig. Zelfs in die tiebreak toen ik 4-0 voor kwam, had ik geen last van spanning en bleef ik gewoon punt voor punt spelen. Dat is de grootste stap die ik hier gezet heb, dat ik in zo’n groot stadion tegen de nummer één van de wereld zonder zenuwen heb kunnen spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl