Belinda Bencic in actie tegen Misaki Doi
NOS Sport

Belinda Bencic met de schrik vrij op de US Open

Belinda Bencic, de 'Rising Star' in het damestennis, is op de US Open in New York tegen Misaka Doi langs de rand van de afgrond gescheerd. De Zwitserse overleefde drie matchpoints en was de Japanse (WTA-88) uiteindelijk met 5-7, 7-6 (3), 6-2 de baas.

De 18-jarige Zwitserse won vorige maand op weg naar de titel in Toronto achtereenvolgens van Eugenie Bouchard, Caroline Wozniacki, Ana Ivanovic, Serena Williams en Simone Halep. Bencic weet sindsdien alle schijnwerpers op zich gericht.

Voldoen aan verwachtingen is moeilijk

Die stonden begon dit jaar op Bouchard. De Canadese haalde vorig jaar verrassend de halve finales op de Australian Open en Roland Garros én was verliezend finaliste op Wimbledon.

Voldoen aan de verwachtingen bleek lastig voor Bouchard. Ze reikte in Melbourne op de Australian Open nog wel tot de kwartfinales, maar wist sindsdien slechts vier partijen te winnen.

In New York bereikte Bouchard, die als 25ste is geplaatst, de derde ronde dankzij een zwaarbevochten zege op de Sloveense Polona Hercog: 6-3, 6-7 (2), 6-3.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl