Het plan om de A13 te verbinden met de A16
NOS Nieuws

Rotterdamse raad wijst plan A13/A16 af

De gemeenteraad van Rotterdam wijst het bestaande plan voor de rijksweg A13/A16 af. Volgens verschillende partijen houdt minister Schultz onvoldoende rekening met de wensen die leven in Rotterdam.

De nieuwe weg kost zo'n 1 miljard euro en verbindt de A13 met de A16 bij het Terbregseplein. De A13 bij Rotterdam is een van de grootste knelpunten op de Nederlandse snelwegen en er staan vrijwel dagelijks lange files.

De partijen vinden onder meer dat de nieuwe weg te belastend is voor mensen in de buurt. Voorstellen voor twee tunnels zijn niet doorgevoerd.

'Farce'

De grootste partij, Leefbaar Rotterdam, is in principe voor een nieuwe weg maar vindt dat Schultz zich doof houdt voor suggesties en aanpassingen. "De inspraak is een farce geweest", concludeert raadslid Reinier de Jong in gesprek met RTV Rijnmond. "Er is veel tijd aan besteed, maar concreet is er niks veranderd. We willen graag een weg, maar niet deze weg."

Ook de PvdA is niet te spreken over de houding van de minister. De partij is het erover eens dat er een nieuwe weg moet komen, maar de minister negeert de consensus dat Rotterdam de weg "niet wil horen, zien en ruiken", zegt raadslid Barbara Kathmann.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl