Segun Odegbami
NOS Voetbal

Ook de Nigeriaan Odegbami wil FIFA-voorzitter worden

Er heeft zich een derde kandidaat gemeld om Sepp Blatter op te volgen als voorzitter van de FIFA. De voormalige Nigeriaanse topvoetballer Segun Odegbami wil meedingen naar de hoogste post binnen de wereldvoetbalbond.

De Fransman Michel Platini, de huidige baas van de UEFA, en de Zuid-Koreaanse miljardair Chung Mong-joon zijn tot nu toe de andere twee gegadigden. De nieuwe voorzitter wordt op 26 februari 2016 in Zürich gekozen.

Topscorer 1980

Odegbami was als voetballer een snelle en behendige aanvaller. De 46-voudig international was topscorer van Nigeria toen dat land in 1980 de Africa Cup won. Na zijn actieve loopbaan heeft hij tot vier keer toe getracht voorzitter van de Nigeriaanse voetbalfederatie te worden, maar telkens zonder succes.

Nu aast de 63-jarige Nigeriaan dus op het voorzitterschap van de FIFA, met het corruptieschandaal binnen de bond als voornaamste motivatie. "Dit schandaal is het ergste in het 111-jarige bestaan van de FIFA. De bond heeft nieuwe leiders nodig en ik zie mezelf als een geschikte kandidaat om die rol op me te nemen", aldus Odegbami in zijn verklaring.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl