NOS Sport

Holland Acht kijkt verder dan olympisch ticket

Holland Acht-roeier Meylink: het gevoel is heel goed

"We gaan nu voor het podium. Dat is wel duidelijk." De woorden van roeier Boaz Meylink laten niets te raden over: het zelfvertrouwen van de Holland Acht heeft een enorme boost gekregen gedurende de eerste dagen van de WK in Aiguebelette.

De tweede plaats in de series, niet ver achter het doorgaans ongenaakbare Groot-Brittannië, en de winst in de herkansing, goed voor een plaats in de finale van zondag, hebben hun uitwerking niet gemist. De roeiers waren naar Frankrijk gekomen om met een plaats bij de beste vijf boten een olympisch startbewijs veilig te stellen, maar inmiddels lonkt een medaille, voelen de mannen.

Easy race

"Iedereen gaat voor een ticket voor Rio", kijkt Meylink terug op de race in de herkansing. "En daarvoor moet je nu heel goed roeien. Dat was bij de start wel te voelen. Bij die andere ploegen was iedereen aan het schreeuwen. Maar wij hebben ons hoofd koel gehouden en de boel makkelijk afgemaakt. Het was een heel easy race eigenlijk."

Dat had ook bondscoach Mark Emke geconstateerd. "Het zag er heel goed uit allemaal. Het team heeft de hele tijd controle gehouden over de positie in het veld. Geen gekkigheid, gewoon hard doorgetrokken. De jongens zeiden na afloop dat ze 500 meter voor de finish al wisten dat de buit binnen was."

Technische ontwikkeling

De drie weken hoogtestage in Oostenrijk hadden hun uitwerking dus niet gemist. "Dat was absoluut een positieve factor", vertelt Emke. "Er is hard getraind en ook in de technische ontwikkeling is vooruitgang geboekt. Dat zie je hier terug."

En wat Meylink betreft gaat dat in Aiguebelette al tot succes leiden. "Het gevoel is heel goed. De snelheid is direct aanwezig, dat was meteen al in de heats en in de herkansing ook weer. We gaan nu voor het podium. En als we het podium halen, pakken we 'en passant' ook die olympische kwalificatie mee."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl