Tom Dumoulin in de Ronde van Spanje
NOS Wielrennen

Dumoulin baalt van geklooi met regenjasje

"Het was een lijdensweg", puft Tom Dumoulin, kort nadat hij als negende is gefinisht in de loodzware koninginnenrit van de Vuelta. Met die knappe prestatie in de met zes zware beklimmingen gelardeerde etappe laat de Giant-Alpecin-renner toppers als Nairo Quintana en Tourwinnaar Chris Froome achter zich, maar kan hij niet voorkomen dat hij zijn rode leiderstrui net kwijtraakt aan Fabio Aru.

Misschien was het anders gelopen als hij het op de top van de vierde col niet aan de stok had gekregen met zijn regenjasje. Want door "dat geklooi" raakte hij in de afdaling het contact kwijt met zijn concurrenten voor het klassement. "Ik kwam op achterstand en kreeg het gaatje niet dicht. Daar heb ik te veel energie verspild en daar baal ik van."

Binnen de perken

Op de slotklim toonde Dumoulin zijn vechtlust, maar daarnaast ook zijn grote vorm door de schade uiteindelijk binnen de perken te houden. "Het was vreselijk afzien, maar ik ben heel tevreden met de vorm die ik heb", stelt hij dan ook monter en nauwelijks verrast vast. "Er komen nog meer bergetappes, dus we zullen zien hoe het gaat tot aan de tijdrit. Die kan ik winnen."

En daarna ziet Dumoulin, die nu in het algemeen klassement derde staat met dertig seconden achterstand op de Italiaan Aru en drie tellen op de Spanjaard Joaquim Rodríguez, wel verder. "Zolang ik zicht heb op het podium, ga ik vol voor het klassement."

Dumoulin: het was een lijdensweg

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl