Nicole Beukers, Chantal Achterberg, Inge Janssen en Carline Bouw eindigden als eerste in de herkansingen
NOS Sport

Twee boten naar finale WK roeien

Op de vierde dag van de WK roeien in Aiguebelette hebben twee Nederlandse boten de eindstrijd gehaald. Zowel de mannenacht als de vrouwendubbelvier eindigde als eerste in de herkansingen.

Beide boten moesten bij de eerste twee eindigen in hun race. Dat lukte zonder problemen, waardoor ze nu ook dicht bij een olympisch ticket zijn. Een plaats bij de eerste vijf in de finale, waarin zes boten aan de start komen, volstaat voor afvaardiging naar de Spelen in Rio de Janeiro.

Goed seizoen vrouwendubbelvier

De vrouwendubbelvier, met Nicole Beukers, Chantal Achterberg, Inge Janssen en Carline Bouw in de gelederen, finishte zo'n anderhalve seconde eerder dan Nieuw-Zeeland. De vrouwen zijn bezig aan een goed seizoen. Het viertal ontving brons in Bled en Luzern (wereldbeker), terwijl in het Poolse Poznan de tweede plek op de EK werd veroverd.

De twee-zonder-stuurman en de lichte mannendubbelvier drongen door tot de halve eindstrijd. Lisa Scheenaard (skiff) en de twee lichte dubbeltwee's strandden in de kwartfinales en kunnen hooguit nog de C-finale halen.

Fikse domper

Voor de gebroeders Vincent en Tycho Muda (lichte dubbeltwee) was de uitschakeling een fikse domper. Vorig jaar werd het koppel nog zesde op de WK in Amsterdam en dit jaar wonnen ze de WB-wedstrijd in Bled.

Eerder dit toernooi bereikten de vrouwenacht en de lichte vrouwendubbelvier al de finale bij de titelstrijd in Frankrijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl