Bertens tijdens haar oorwassing door Kvitová op Wimbledon in juni 2015
NOS Sport

'Ik denk dat Bertens vier games pakt tegen Williams'

Op dag drie van de US Open staat Kiki Bertens in de schijnwerpers in New York. De Nederlandse nummer 110 van de wereld neemt het in het Arthur Ashe-stadion op tegen de Amerikaanse nummer 1 van de wereld, Serena Williams.

Tenniscommentator Marcella Mesker verwacht dat Bertens het in ieder geval beter gaat doen dan tegen Petra Kvitová op Wimbledon dit jaar. Toen werd de Wateringse in 35 minuten van de baan geslagen: Bertens won slechts één game.

Zenuwachtig

"Ik denk dat Bertens vier games pakt tegen Williams", voorspelt Mesker, die verwacht dat de Nederlandse heel zenuwachtig wakker zal worden.

"Ze speelt natuurlijk tegen de grote favoriete. Williams heeft nog zes wedstrijden te gaan voordat ze haar historische Calendar Grand Slam binnen heeft. Ik denk dat ook Bertens haar niet tegen zal kunnen houden, maar ze zal het wel beter doen dan tegen Kvitová op Wimbledon", aldus Mesker.

De stijgende lijn van Bertens

Want Bertens zit volgens Mesker een stuk beter in haar vel dan een paar maanden geleden. "Ze heeft de stijgende lijn te pakken en heeft vier winstpartijen in de benen. En ze heeft haar coachsituatie verbeterd: Bertens gaat binnenkort met Raemon Sluiter werken. Laten we gewoon maar hopen dat ze er een mooie partij van kan maken."

Haase zeker niet kansloos

De tweede Nederlander in New York, Robin Haase, maakt misschien wel wat meer kans om de derde ronde te halen. Hij versloeg dinsdag in zijn eerste partij de Duitser Dustin Brown. "Heel knap", vindt Mesker. "Haase heeft gewoon gewacht op zijn kansen. Die kwamen in set drie. Hij heeft zijn hoofd koel gehouden op een bloedhete dag. Er waren twaalf spelers die opgaven: dat is een record."

In de tweede ronde treft Haase Richard Gasquet. Als Haase wint, haalt hij voor het eerst in zijn carrière de derde ronde bij de US Open. Maar echt makkelijk gaat dat niet worden volgens Mesker: "Gasquet is natuurlijk wel een topper. Het wordt een pittige strijd, maar het is een leuke speler om tegen te spelen. Haase is zeker niet kansloos."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl