Virgil van Dijk tekende een vijfjarig contract bij Southampton
NOS Voetbal

Van Dijk: Oranje is het volgende doel

Zijn geduld werd behoorlijk op de proef gesteld. Wekenlang was er contact tussen Celtic en Southampton over de transfer van Virgil van Dijk. Toch werd de deal pas op de laatste dag van de transferperiode beklonken. "Dat maakt me niet minder blij. Ik kan niet wachten om te beginnen", zegt de 24-jarige verdediger opgetogen.

Na twee jaar in Glasgow was Van Dijk toe aan een nieuwe stap. "Een perfecte timing", aldus de oud-speler van FC Groningen. "Schotland is een fantastische plek geweest voor mijn ontwikkeling. Ik heb hier de afgelopen twee jaar veel geleerd en ik denk dat deze stap de juiste is."

Debuteren in Oranje

Voetballen tegen spitsen als Agüero, Rooney en Diego Costa, dat is wat anders dan duelleren met de aanvalslinie van clubs als Patrick Thistle en Kilmarnock. Van Dijk wil het maximale uit zichzelf halen en heeft ambities. Een langer verblijf in Schotland zou hem niet verder hebben geholpen.

En wie in de Premier League excelleert, komt automatisch ook in beeld voor Oranje. Drie keer zat Van Dijk in de (voor)selectie. Tot een debuut kwam het echter nog niet. "Oranje is zeker een van mijn volgende doelen. Het is aan mij om dat te laten zien en een eventuele kans met beide handen te pakken", zegt Van Dijk.

Prijskaartje

Aan zijn prijskaartje zal het in elk geval niet liggen. Met een transfersom van ruim 15 miljoen euro is Van Dijk na Jaap Stam de duurste Nederlandse verdediger ooit. Stam verkaste in 2001 voor ruim 25 miljoen euro van Manchester United naar Lazio Roma.

"Te gek voor woorden", zegt Van Dijk over het bedrag dat Southampton voor hem neertelde. Maar het maakt hem ook trots. "Ik geniet er met volle teugen van."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl