De DEA laat er geen gras over groeien in Amerika

Grote actie tegen steroïden-handel in VS

Medewerkers van de Amerikaanse DEA (anti-drugsinstantie) hebben de afgelopen dagen een grote actie uitgevoerd ter bestrijding van de handel in anabole steroïden in de Verenigde Staten. Aan de operatie onder de codenaam Cyber Juice werd ook meegewerkt door het Amerikaanse anti-dopingagentschap USADA.

Op verschillende locaties in de Verenigde Staten werden invallen gedaan. Volgens de DEA en USADA bestaat in de VS een omvangrijk netwerk van handelaren in anabole steroïden. Een substantieel deel van de verboden middelen zou zijn weg vinden naar de sportwereld. In totaal werden negentig personen gearresteerd en zestien laboratoria ontmanteld.

Criminelen die de sport besmetten

Het merendeel van de prestatie bevorderende middelen wordt gefabriceerd in niet-gekwalificeerde Chinese laboratoria en deels via internet aangeboden in Amerika. "Met Operation Cyber Juice proberen we de gevaren en leugens van de steroïden-onderwereld bloot te leggen", zei een woordvoerder van de DEA.

USADA-directeur Travis Tygart, die een belangrijke rol speelde in de ontmaskering van Lance Armstrong, benadrukte het belang van de actie voor de sportwereld. "Samenwerking is cruciaal in dezen. We hebben het over criminelen die ook schone atleten en de sport besmetten", zei Tygart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl