NOS Voetbal

Geen akkefietjes meer tussen Van Basten en Van Nistelrooij

Van Basten en Van Nistelrooij assistenten van bondscoach Danny Blind

Ze werken nu samen bij Oranje, maar negen jaar geleden lagen assistenten Marco van Basten en Ruud van Nistelrooij nog overhoop met elkaar. Op het WK van 2006 in Duitsland ging het mis tussen de twee.

Van Nistelrooij speelde daarna een jaar lang niet voor het Nederlands elftal. Hij verweet de oud-bondscoach een 'ik-mag-je-gehalte' en was extra boos dat Van Basten zijn kritiek eerst met de pers en daarna pas met de speler zelf besprak.

Koek en ei

Inmiddels zijn alle perikelen rondom de twee opgelost en uitgesproken. "Er zijn geen problemen meer tussen ons", vertelt Van Basten. "Dat leeft meer bij de pers dan bij ons. Ruud is een leuke vent, onze ruzies waren bij het EK van 2008 al uitgesproken."

Van Nistelrooij is ook blij dat alles is opgelost. "Als de jaren eroverheen gaan, wordt het natuurlijk ook makkelijker. Plus, we zijn toen met een goed toernooi (Nederland verloor in de kwartfinales) geëindigd. Als het andersom was geweest, was dat moeilijker geweest."

Kwalificatie voor EK

Oranje moet deze week de EK-kwalificatieduels met IJsland (donderdag) en Turkije (zondag) winnen om uitzicht te houden op kwalificatie voor het EK in Frankrijk.

Klikt het nu wel tussen Van Basten en Van Nistelrooij?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl