Robin Haase
NOS Sport

Haase laat Brown uitrazen en slaat dan toe

Robin Haase heeft voor de tweede keer in zijn loopbaan de tweede ronde van de US Open bereikt. Hij maakte tegen de Duitser Dustin Brown een 2-0 achterstand in sets goed: 4-6, 4-6, 6-3, 7-5, 6-4.

Brown staat bekend om zijn alles-of-niets-spel. Op Wimbledon leidde dat tot een sensationele zege op Rafael Nadal. Ook tegen Haase bleven zijn mokerslagen aanvankelijk binnen de lijnen en was de winst snel binnen bereik, maar op fitheid moest hij het uiteindelijk afleggen tegen de Nederlander.

Nadat Haase in de vierde set op 5-5 de beslissende break plaatste, kwam Brown amper meer in het stuk voor. In de vijfde set kreeg hij kramp, terwijl Haase overeind bleef. Toch liet de Nederlander hem van 5-1 nog terugkomen tot 5-4.

  • AFP
    Dustin Brown won op Wimbledon nog van Rafael Nadal

Circus Brown

Na twee sets zag het er nog somber uit voor Haase. Hij werd van het kastje naar de muur gestuurd door de man met de dreadlocks, die soms ook op zijn tweede service voor de ace ging en zelfs ballen uit de lucht sloeg die uit zouden zijn gegaan.

Pas in de derde set kreeg Haase vat op de service van Brown en daarna had hij de overhand. Haase bereikte in 2011 ook de tweede ronde, zijn beste resultaat in New York. Zijn volgende tegenstander is Richard Gasquet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl