Vader Luciano bedankt Nederland voor alle steun
NOS Nieuws

Vader Márcia en Glaucio: bedankt voor alle steun

De vader van Márcia en Gláucio, de Angolese tieners die toch in Nederland mogen blijven, bedankt Nederland voor alle steun die hij en zijn gezin de afgelopen dagen hebben gekregen. "In de naam van mijn gezin willen wij ten eerste God bedanken voor alles", schrijft hij in een bericht op Facebook. Dochter Márcia plaatste op haar Twitteraccount een link naar het bericht.

"Ook bedanken we geheel Nederland voor de onvoorwaardelijke steun en alle media die er betrokken waren. Alle steun die wij vanaf de 28ste tot gisteren de 31ste hebben ontvangen, is onbetaalbaar. Geen geld kan dit betalen, maar de dankbaarheid zal voor zeker eeuwig blijven, de respect en consideratie zijn gemarkeerd in ons hart", schrijft de vader.

Gisteren werd bekendgemaakt dat Márcia (18) en Gláucio (13) en hun moeder een verblijfsvergunning krijgen. Hun vader Luciano, die wordt verdacht van oorlogsmisdaden, moet wel terug naar Angola.

Prachtig en nieuw leven

Luciano zegt dat hij blij is dat zijn kinderen en zijn vrouw wel in Nederland kunnen blijven. Dat is onder meer te danken aan Defence for Children, politici en mensen die hebben gedemonstreerd voor de zaak, schrijft hij. "Jullie hebben meegeholpen met het opbouwen van een prachtig en nieuw leven voor Márcia, Gláucio en mijn echtgenote Filomena. Ook bedanken wij alle mensen die de petitie hebben ondertekend, bedankt dat jullie Gláucio en Márcia hebben gevolgd tijdens dit lange levensweg."

Boven het bericht staat in hoofdletters 'De blijdschap vermengd met pijn en verdriet!'. In zijn bericht gaat Luciano verder niet in op zijn eigen situatie. Zijn advocaat wil daar verder ook niets over zeggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl