Personeel in een V&D-filiaal in Leiden
NOS Nieuws

V&D ontslaat 300 leidinggevenden in winkels

V&D ontslaat 300 leidinggevenden in zijn warenhuizen. Het gaat om gedwongen ontslagen. Eerder maakte het bedrijf al bekend een reorganisatie door te voeren om te kunnen overleven.

V&D schrapt bij de reorganisatie vooral banen van leidinggevenden, zoals hoofdverkopers die de bedrijfsleiding ondersteunen. Het gaat hier alleen om banen bij het warenhuis, en niet bij La Place.

Volgens een woordvoerder zal de klant er weinig van merken. "Deze mensen zijn niet alleen op de winkelvloer, maar ook veel achter de schermen actief." Winkelmedewerkers die wel direct contact hebben met de klant, worden opgeleid om nog meer servicegericht te werken.

Hoofdkantoor

Behalve de reorganisatie in de slecht lopende warenhuizen, is V&D ook bezig met kostenbesparingen op het hoofdkantoor. Daar verdwijnen maximaal 100 banen. Half september maakt het bedrijf hier meer over bekend. Hier zijn ook banen bij La Place gemoeid.

Bij V&D en La Place werken in totaal 10.000 mensen.

Het winkelbedrijf voert de kostenbesparingen door om te kunnen blijven voortbestaan. Eerder wist het al lagere huurprijzen af te dwingen. De reorganisatie die nu wordt doorgevoerd, is afgekaart met de vakbonden. In ruil hiervoor worden de lonen niet verlaagd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl