Kiki Bertens wint haar eerste partij op de US Open
NOS Sport

'De vechtlust van Bertens deed de wedstrijd kantelen'

Voor de tweede keer in haar carrière heeft Kiki Bertens de tweede ronde van de US Open bereikt. Volgens NOS-tenniscommentator Marcella Mesker is de volgende partij van Bertens in New York sportief gezien echter geen leuk vooruitzicht.

"Het draait in New York om één persoon: Serena Williams", zegt Mesker. De Amerikaanse nummer 1 van de wereld kan als eerste vrouw sinds Steffi Graf in 1988 alle vier de grandslamtoernooien in één jaar winnen. Om dat te bereiken moet Williams in de tweede ronde de Nederlandse nummer 110 van de wereld verslaan.

Verschrikkelijk moeilijk

"Dat wordt natuurlijk een verschrikkelijk moeilijke wedstrijd voor Bertens", voorspelt Mesker. "22.000 mensen in het Arthur Ashe-stadion hebben alleen maar oog voor Williams. Hou je dan maar eens staande."

"Maar Bertens zei zelf: niets is onmogelijk. Dat heeft ze eerder gehoord, ik moest meteen aan Dafne Schippers denken."

Bertens steekt goed in haar vel

De Wateringse kwam een ronde verder in New York door te winnen van de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni (3-6, 6-4, 6-2), de nummer 48 van de wereld. Een knappe zege, vindt Mesker. "Je kunt zien dat Bertens goed in haar vel steekt."

"Het was een typische Bertens-wedstrijd: een slow start, achter de feiten aanlopen en veel moeite hebben om haar eigen servicegames te houden. Maar dan komt de bekende vechtlust van de Wateringse bovendrijven. Dat deed de wedstrijd kantelen. Daarna pakte ze het op, waarna ze agressiever ging tennissen", aldus Mesker.

Marcella Mesker

Haase kan lelijk winnen

Robin Haase speelt dinsdagmiddag om 17:00 uur Nederlandse tijd tegen de Duitser Dustin Brown, de nummer 85 van de wereld. "Geen lekkere tegenstander", zegt Mesker.

"Zijn vader komt uit Jamaica, het is een excentrieke man met rasta-haar tot op zijn billen en oorbellen overal. Brown is een ervaren speler met een goede service en volleys", weet Mesker.

"Maar Haase heeft ervaring met het spelen van wedstrijden van 5 sets. Ook al zal hij geen ritme krijgen en is alles onvoorspelbaar wat hij op zich af krijgt, soms kun je ook lelijk winnen. Ik zie best wel kansen voor Robin Haase tegen Dustin Brown."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl