Apple's huidige tv-box
NOS Nieuws

Apple zou zelf films en tv-series willen maken

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

Apple onderzoekt de mogelijkheden om zelf films en tv-series te maken. Dat schrijft het Amerikaanse tijdschrift Variety. Apple zou er volgend jaar al mee willen beginnen.

Het tijdschrift citeert een hooggeplaatste bron die bij gesprekken met Apple aanwezig zou zijn geweest en zegt dat de ambities ervoor zouden zorgen dat Netflix er een concurrent bij krijgt.

Een andere bron claimt dat Apple serieus geprobeerd heeft om de Top Gear-veteranen binnen te halen. Uiteindelijk gingen Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond met Amazon in zee.

Het is volgens Variety nog niet helemaal duidelijk of Apple content door externe partijen zou laten produceren of zelf een tv-studio wil opzetten.

Nieuwe Apple TV

In het verhaal van Variety blijft er veel onduidelijk, maar het klinkt niet direct onlogisch. Er gaan al jaren geruchten dat Apple werkt aan een nieuwe versie van zijn tv-box, de Apple TV. Deze nieuwe versie wordt naar verluidt op 9 september tijdens een perspresentatie aangekondigd. Lang zou het plan zijn geweest om tegelijk met de nieuwe Apple TV een tv-dienst aan te kondigen.

Dat is volgens geruchten niet gelukt vanwege ingewikkelde onderhandelingen met partijen die nu content leveren aan kabelmaatschappijen. Apple zou nu de dienst begin volgend jaar willen lanceren.

Door zelf films en tv-series te maken zou Apple minder afhankelijk zijn van derden. Het bedrijf heeft genoeg geld om eigen content te produceren. Apple heeft meer dan 200 miljard dollar in kas. Aan de andere kant heeft Apple geen enkele ervaring met het maken van films en tv-series en is het maar de vraag of het ze extra kijkers zou opleveren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl