NOS Voetbal

Sneijder: Oranje presteert onder druk

Sneijder: onder druk presteren wij goed

Wesley Sneijder hoopt dat de druk op het Nederlands elftal een positieve uitwerking zal hebben. "Dan komen er bij iedereen weer extra krachten los", denkt de middenvelder van Galatasaray.

Oranje moet deze week de EK-kwalificatieduels met IJsland (donderdag) en Turkije (zondag) winnen om alsnog uitzicht te houden op kwalificatie voor het eindtoernooi in Frankrijk. "Dat zal niet makkelijk worden. Er staat een hoop op het spel", weet Sneijder.

De Utrechter rekent niettemin op goede resultaten. "Onder druk hebben wij altijd kunnen presteren en daar vertrouw ik nu weer op. Er zijn ook weer spelers terug, dat komt alleen maar ten goede aan ons spel en de kwaliteit", zegt hij, daarmee vooral doelend op de aanwezigheid van Arjen Robben.

"Jammer voor Guus"

Sneijder vindt de benoeming van Danny Blind tot bondscoach de meest logische keuze. "Hij deed al heel veel dingen, zoals de besprekingen, en hij zat er al een tijd bij. De bondscoach straalt ook uit dat hij er erg veel zin in heeft. Het is jammer voor Guus (Hiddink), maar dat is de harde wereld."

Nederland speelt zondag de uitwedstrijd tegen Turkije in Konya. Bekend terrein voor Sneijder, die er afgelopen weekend met Galatsaray speelde: "Een mooi stadion, goed veld en ik heb daar twee keer gescoord. Maar eerst IJsland."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl