David de Gea tijdens een wedstrijd van Manchester United
NOS VoetbalAangepast

Real geeft United de schuld na afketsen transfer De Gea

Het was de transfer die iedereen al weken zag aankomen: doelman David de Gea van Manchester United naar Real Madrid. De Spanjaard keert terug naar zijn geboorteland en in ruil daarvoor ontvangt de club van Louis van Gaal een flink bedrag en de Costa Ricaanse keeper Keylor Navas. Iedereen gelukkig. Alleen gaat het allemaal niet door. En dat is de schuld van Manchester United, zeggen ze bij Real.

De deal die al weken in de lucht hing, lijkt op het allerlaatste moment over een administratieve horde te zijn gestruikeld. Het vereiste papierwerk zou niet op tijd bij de Spaanse voetbalbond zijn ingeleverd, waardoor de transfer van de baan is.

Tijdlijn

Dit blijkt ook uit een officiële verklaring die Real op de eigen website heeft gepubliceerd, een tijdlijn van tien punten. Daarin staat dat Real pas om twee minuten over twaalf alles officieel kon maken, omdat United pas om 23.53 uur rond was met Keylor Navas en om middernacht precies de transfer van De Gea indiende bij de FIFA.

Voor Real was het toen al te laat, omdat de Spaanse transfermarkt al dicht ging om 23.59 uur. De club schrijft dat het om 00:28 uur nog wel het verzoek van de FIFA kreeg om de transfer van De Gea officieel te maken. Real stuurde vervolgens, tegen beter weten in, de contracten nog wel op naar de Spaanse voetbalbond.

Nieuwe kans?

De BBC en Sky Sports melden dat United bewijs heeft dat het de benodigde papieren wel op tijd verzonden heeft. Hoe dan ook, de transfer is van de baan. Real zal geen bezwaar maken bij de FIFA. En dat brengt De Gea in een lastig parket bij United. Hij wordt door Van Gaal al weken uit de selectie gehouden omdat hij volgens de trainer "met zijn hoofd bij een andere club zit". Rekening houdend met een vertrek van De Gea haalde Van Gaal al de Argentijn Sergio Romero binnen en ook Victor Valdes zit nog in Manchester.

Na de interlands van Spanje tegen Slowakije en Macedonië zal De Gea zich weer melden in Manchester. Dan wacht hem de mogelijk lastige taak Van Gaal ervan te overtuigen hem een nieuwe kans te geven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl