Kiki Bertens in actie tegen Mirjana Lucic-Baroni
NOS Sport

Bertens wint op US Open en treft nu Williams

Kiki Bertens is in New York doorgedrongen tot de tweede ronde van de US Open. De nummer 110 van de wereld deed dat ten koste van de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni: 3-6, 6-4, 6-2.

Bertens, die in 2012 ook de tweede ronde in New York haalde, serveerde matig in de eerste set, kreeg zeven breakpoints tegen en werd twee keer gebroken. Ze bleef wel knokken en wist de partij te kantelen.

Dertien dubbele fouten

Bertens kwam in de tweede set met 5-2 voor, maar kon de set niet binnenslepen op haar eigen opslag. In de beslissende set behield ze haar eerste servicegame (1-0), waarna ze het verzet van de Kroatische brak met twee lovegames op rij.

Bertens stoomde vlot door naar 5-0, maar wist de set, en dus de partij, opnieuw niet binnen te halen op haar eigen service. Lucic-Baroni (WTA-48), die vorig jaar tot de achtste finales reikte in New York, hielp onze landgenote wel met enkele van haar in totaal dertien dubbele fouten.

"Ik ben er heel erg blij mee. Ik weet de eerste ronde te winnen, van een tegenstander die mij niet zo goed ligt", vertelde Bertens aan TennisTV. "Ze speelt heel erg agressief, wat ik heel erg lastig vind. Gelukkig is het me vandaag gelukt om de wedstrijd om te draaien door zelf agressiever te gaan spelen."

Bertens wacht uitdaging

In de tweede ronde wacht Bertens een grote uitdaging. Daarin is niemand minder dan Serena Williams haar opponente. "Het is natuurlijk een eer om tegen de nummer één van de wereld te spelen, zeker hier in New York", keek Bertens vooruit. "Ik ga er alles aan doen om er een goede wedstrijd van te maken."

Op Wimbledon ging Bertens kansloos onderuit tegen titelverdedigster Petra Kvitová. Ze hoopt dat die ervaring haar helpt als ze woensdag opnieuw tegen een titelverdedigster op het centercourt speelt. "Ik moet proberen ervan te genieten en me niet zo klein te voelen op die baan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl