Novak Djokovic had slechts 71 minuten nodig voor zijn zege op João Souza
NOS SportAangepast

Djokovic verliest slechts drie games, ook zege titelhouder Cilic

Novak Djokovic heeft zich probleemloos geplaatst voor de tweede ronde op de US Open. De Servische titelkandidaat had minder dan vijf kwartier nodig om de Braziliaan João Souza aan de kant te schuiven: 6-1, 6-1, 6-1.

De als eerste geplaatste Djokovic speelde agressief tegen de nummer 91 van de wereld. Hij sloeg 24 winners en noteerde slechts zeven onnodige fouten. Djokovic aast in New York op zijn tweede US Open-titel, de eerste veroverde hij in 2011.

Zege titelhouder Cilic

In tegenstelling tot de reeds uitgeschakelde Kei Nishikori bereikte regerend US Open-kampioen Marin Cilic wel de tweede ronde. De Kroaat was in drie sets te sterk voor de Argentijn Guido Pella: 6-3, 7-6 (3), 7-6 (3).

In de derde set moest Cilic nog even vol aan de bak om de zege in drie sets veilig te stellen. De nummer negen van de wereld repareerde tegen de Argentijn, die nog nooit een partij had gewonnen op Flushing Meadows, een achterstand van 4-2.

Marin Cilic moest in de derde set even vol aan de bak

Cilic kende geen goede voorbereiding op het grandslamtoernooi dat hij vorig jaar won. Op het masterstoernooi van Montreal verloor hij al in de eerste ronde en in Cincinnati was de tweede ronde zijn eindstation.

Negende geplaatst

De 26-jarige Kroaat miste door een schouderblessure de Australian Open, haalde op Roland Garros de vierde ronde en reikte op Wimbledon tot de laatste acht.

Cilic is in New York als negende geplaatst. In de derde ronde wacht hem mogelijk een ontmoeting met Grigor Dimitrov en een ronde later kan de als zevende geplaatste David Ferrer zijn tegenstander worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl