Kei Nishikori verraste in 2014 nog met een finale in New York, nu eindigt zijn US Open al na één ronde
NOS Sport

Snelle uitschakeling Nishikori in New York

Benoît Paire heeft op de openingsdag van de US Open voor een stunt gezorgd. De Fransman was in vijf sets te sterk voor Kei Nishikori, de finalist van vorig jaar: 6-4, 3-6, 4-6, 7-6 (6), 6-4.

De zege van de onvoorspelbaar spelende Fransman was verdiend. Het scheelde echter weinig of Paire had na de vierde set in de kleedkamer gezeten. Nishikori miste namelijk op 6-4 in de tiebreak twee matchpoints. De Japanner op zijn beurt kon de teleurstelling over die gemiste kansen in de vijfde set niet van zich afschudden waardoor Paire alsnog het duel naar zijn hand kon zetten.

Vertrouwen

Paire kreeg in de vijfde set steeds meer vertrouwen, serveerde ijzersterk en had succes met zijn voluit geslagen returns. De mondiale nummer 41 forceerde op 2-2 de break die zou leiden tot zijn eerste zege in drie duels met Nishikori. Met ace nummer 21 benutte de Fransman zijn eerste matchpoint.

Nishikori haalde vorig seizoen na zeges op onder anderen Stan Wawrinka en Novak Djokovic de finale op de US Open, waarin hij kansloos was tegen de Kroaat Marin Cilic.

Finalist 2014 verliest al in eerste ronde US Open

Zege Tsonga, Fish stelt afscheid uit

Jo-Wilfried Tsonga bereikte wel de tweede ronde. De als negentiende geplaatste Fransman, kwartfinalist in 2011, klopte Jarkko Nieminen met 6-3, 6-1, 6-1. Het betekende voor de 34-jarige Fin zijn laatste grandslamoptreden. Aan het einde van het jaar houdt hij het proftennis voor gezien.

De Amerikaan Mardy Fish doet dat al na de US Open. Hij begon zijn afscheidstoernooi in ieder geval goed. De oud-nummer zeven van de wereld versloeg tot blijdschap van de New Yorkers de Italiaan Marco Cecchinato: 6-7 (5), 6-3, 6-1, 6-1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl