De avondspits werd geteisterd door noodweer
NOS Nieuws

Zwaarste maandagavondspits van het jaar

Automobilisten hebben te maken gehad met de zwaarste maandagavondspits van het jaar. Op het hoogtepunt, rond 17.30 uur, stond er 303 kilometer, volgens de VerkeersInformatieDienst (VID). Tijdens de spits vielen op verschillende plaatsen zware buien. Rond 19.30 uur was er nog altijd zo'n 150 kilometer file.

In het zuiden van het land en vooral rond Breda was het druk.

Deze avondspits was drukker dan die van 18 mei. Toen stond er op een maandagavond 256 kilometer file. Zo'n file is uitzonderlijk voor een maandag, zegt de VID. Meestal staat er tussen de 100 tot 150 kilometer.

KNMI

Het KNMI had code oranje afgegeven voor de provincies Noord-Brabant, Limburg en Gelderland vanwege de zware onweersbuien. De waarschuwing voor extreem weer werd vroeg in de avond door het KNMI ingetrokken. Wel bleef in die provincies code geel van kracht: die waarschuwt voor 'gevaarlijk weer'.

Ook op andere plaatsen in het land vielen zware buien.

Blikseminslag

In Den Bosch is in een woning aan de Karolusguldenstraat de bliksem ingeslagen. Het dak is uitgebrand. Ook binnen is er veel schade. De bewoners waren niet thuis. De hond kon er op tijd worden uitgehaald.

De bliksem is ingeslagen in een woning in Den Bosch

Dode in België

In België is door het noodweer een vrouw om het leven gekomen. In een bos in de buurt van Aalst kwam ze onder een boom terecht. Het slachtoffer is een vrouw van 40 uit Zottegem. Over het westen van België trok vanmiddag een zwaar onweer met stevige buien en windstoten.

Het noodweer leidde op verschillende plaatsen in België tot wateroverlast. In Dendermonde zaten zo'n 2000 huishoudens korte tijd zonder stroom. Tussen Aalst en Denderleeuw reden urenlang geen treinen omdat een boom op de bovenleiding was gevallen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl