NOS Voetbal

Blind legt kaarten nog niet op tafel

Oranje warmt op voor het duel met IJsland

Bondscoach Danny Blind legt zijn kaarten nog niet op tafel voor wat betreft de opstelling van het Nederlands elftal voor het belangrijke EK-kwalificatieduel met IJsland van aanstaande donderdag.

"Sommige spelers weten waar ze aan toe zijn, als ze tenminste hebben opgelet, maar ik maak de opstelling morgen bekend", zei Blind tijdens de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd in Amsterdam. De kersverse bondscoach durfde alleen de naam van Arjen Robben prijs te geven.

Geslacht

Blind weet wat Oranje over twee dagen in Amsterdam te doen staat tegen de stugge IJslanders. "We maakten geen vuist in de uitwedstrijd en werden geslacht door twee dode spelmomenten: een corner en een vrije trap", herinnerde Blind zich. "Dat moet nu anders."

De opvolger van Guus Hiddink kreeg een aantal vragen over het selecteren van de jonge en onervaren Ajacieden Kenny Tete en Jaïro Riedewald. Eerder suggereerde Willem van Hanegem dat de uitverkiezing van het tweetal aantoont dat Ajacieden een streepje voor hebben bij het selectiebeleid.

Blind geeft opstelling tegen IJsland nog niet prijs

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl