NOS Voetbal

Nieuwkomer Tete: ik ben Kenny en ik kom hier meevoetballen

  • ANP
    Kenny Tete is trots op zijn uitverkiezing voor Oranje
  • ANP
    Debutant Kenny Tete in gesprek met Bert Maalderink
  • ANP
    Jaïro Riedewald is net als Kenny Tete voor het eerst opgeroepen voor Oranje
  • ANP
    Memphis Depay kwam vermomd naar Noordwijk
  • ANP
    Vurnon Anita, voor het eerst sinds vijf jaar weer bij het Nederlands elftal
  • ANP
    Jasper Cillessen heeft al zes duels op rij de nul gehouden
  • ANP
    Georginio Wijnaldum komt voor het eerst als speler van Newcastle United bij Oranje
  • ANP
    Arjen Robben is de nieuwe aanvoerder van Oranje

Het was even een knullig gezicht, vlak voor de bekende draaideuren van Huis ter Duin. Daar waar de spelers van het Nederlands elftal zich verzamelen voor de belangrijke EK-kwalificatieduels, stond nieuwkomer Kenny Tete voor de deur zonder zijn voetbaltas. Die zat namelijk nog in de auto bij zijn vader, die net was weggereden.

Na een kort belletje van Kenny keerde papa Tete snel om, zodat zijn zoon met z'n voetbaltas in de hand naar zijn eerste kennismaking met de spelers van Oranje kon gaan. "Ik ga iedereen een hand geven en mezelf netjes voorstellen", vertelt de 19-jarige Ajacied. "Hoe ik dat ga doen? Ik zeg: ik ben Kenny en ik kom hier meevoetballen."

'Ik ben Kenny en ik kom hier meevoetballen'

Speelminuten?

Er is een reële kans dat de debutant speelminuten krijgt tegen IJsland en Turkije. Zijn concurrent voor de rechtsbackpositie Gregory van der Wiel zit op de bank bij zijn club Paris Saint-Germain, terwijl Tete wekelijks een goed niveau haalt bij Ajax.

De jonge verdediger houdt zich er niet mee bezig. "Ik zie wel of ik speel. Ik ben niet zenuwachtig, maar ik heb wel gezonde spanning." Zijn ervaren collega Van der Wiel is duidelijker: "Ik denk dat ik ga spelen."

Naar kwaliteit kijken in plaats van speeltijd

De laatste jaren werd er door vorige bondscoaches vaak de voorwaarde gesteld dat internationals moeten spelen bij hun club, willen ze in Oranje kans maken op een basisplaats. "Wie heeft die regel gemaakt?", vraagt Van der Wiel zich af.

"Ik vind dat onzin. Je moet niet naar de speeltijd kijken, maar naar kwaliteit en wat we nodig hebben in de komende wedstrijden. Volgens mij kan ik wel een aardig balletje trappen."

Van der Wiel: ik kan wel een balletje trappen

Transfer?

Vanwege het gebrek aan minuten in Parijs, is het nog maar de vraag of Van der Wiel daar op de loonlijst blijft. "Er wordt veel gespeculeerd en voor mij was het ook lang niet duidelijk. Maar de club wil verlengen en ik ook. Dus het ziet ernaar uit dat ik in Frankrijk blijf."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl