De Hongaarse politie in Hegyeshalom houdt de controle
NOS NieuwsAangepast

Oostenrijk zet migrantentreinen stil aan de grens

De Oostenrijkse politie heeft vier treinen tegengehouden, vlak voor de grens met Hongarije. Zeker de helft van de honderden inzittenden zouden vluchtelingen zijn, afkomstig uit Syrië.

Volgens de autoriteiten in Oostenrijk zitten de treinen veel te vol. Vluchtelingen die al in Hongarije asiel hebben aangevraagd worden teruggestuurd. De anderen gaan met een aparte trein naar Wenen, waar ze asiel kunnen aanvragen.

Vluchtelingen willen op de trein naar Duitsland

Meer treinen

De treinen zijn vertrokken vanuit de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Ze werden stilgezet bij het plaatsje Hegyeshalom bij de grens met Oostenrijk. De Oostenrijkse spoorwegen sluiten niet uit dat er nog meer treinen worden tegengehouden.

Op dit moment zijn medewerkers van de spoorwegen bezig met een controle. Samen met de Hongaarse spoorwegen wordt het aantal mensen in de treinen teruggebracht tot "normale proporties".

Een van de treinen zou inmiddels weer in beweging zijn gezet.

Duitsland

De migranten proberen al dagen kaartjes te kopen om naar Duitsland te reizen. Onder hen zijn families met kinderen. "Ik heb hier de afgelopen zes dagen als een hond met mijn zoontjes op de grond geslapen", zegt een Syrische vluchteling.

  • EPA
    Migranten roepen dat ze de trein in willen
  • AFP
    Eten wordt uitgedeeld bij het station
  • AFP
    "Help me, alstublieft"
  • EPA
    Migranten wachten op het station in de schaduw
  • AFP
    Kinderen houden bordjes omhoog bij het station in Boedapest

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl