Serena Williams
NOS Sport

'Door Williams is vrouwenfinale het eerst uitverkocht'

Bij de US Open draait alles de komende twee weken om de Calender Grand Slam van Serena Williams. "Voor het eerst in de historie was de vrouwenfinale eerder uitverkocht dan de mannenfinale", vertelt tenniscommentator Marcella Mesker.

Als eerste vrouw sinds Steffi Graf in 1988 kan Williams alle vier de grandslamtoernooien in één jaar winnen. "Serena is echt the talk of the town", gaat Mesker verder. "Alle ogen zijn op haar gericht. De vraag is: kan ze in New York haar zenuwen in bedwang houden?"

Sjarapova en Bertens

Williams heeft in ieder geval één concurrente minder, want Maria Sjarapova meldde zich geblesseerd af. "Een aderlating voor het toernooi", vindt Mesker. "Ze heeft tot het laatste moment gewacht, want ze kampt al weken met een bovenbeenblessure."

Mogelijk speelt Williams in de tweede ronde tegen Kiki Bertens, maar die zal in de eerste ronde haar handen vol hebben aan Mirjana Lucic-Baroni, de Kroatische nummer 48 van de wereld die vorig jaar de vierde ronde haalde.

Mesker: "Maar Bertens is vol zelfvertrouwen na het kwalificatietoernooi. Daarin won ze drie keer in twee sets. Het kan een open wedstrijd worden. En als Lucic de druk gaat voelen, dan krijgt Bertens zeker kansen."

Nadal in zijn onderbroek

Bij de mannen zijn zoals gewoonlijk Novak Djokovic, Roger Federer en Andy Murray favoriet. "Vroeger noemden we dan in één adem ook Rafael Nadal", zegt Mesker. "Maar we weten allemaal dat hij problemen heeft. Als hij een keer verliest, kijken we er niet meer van op."

Waar Nadal wel goed mee scoort is een nieuwe onderbroekenreclame. "Haha! Dat is een hele mooie reclame om naar te kijken", grapt Mesker. "Helaas komt hij nu zo in het nieuws. Ik denk dat hij liever met de beker boven zijn hoofd staat."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl