Een Chinese belegger
NOS Nieuws

China bestraft 'beursroddels'

In China zijn 197 mensen gestraft omdat ze 'geruchten' hebben verspreid die tot het dalen van de aandelenkoersen in China zouden hebben geleid. Dat heeft het ministerie van Publieke Veiligheid gemeld. Het is niet duidelijk welke straf ze hebben gekregen.

Volgens het ministerie waren veel berichten rond het instorten van de beurs niet waar. Zo zijn nu mensen gestraft die verteld hebben dat "een man in Peking de dood tegemoet gesprongen is vanwege de beurs-ellende" en dat er "zeker 1300 mensen zijn omgekomen bij de explosies in de stad Tianjin".

Volgens de laatste cijfers kostte de ontploffing van het depot in Tianjin aan zeker 139 mensen het leven. Nog altijd worden tientallen mensen vermist.

Berouw

Ook zijn er mensen gestraft die onware berichten zouden hebben verspreid over de herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog. 165 online-accounts van overtreders zijn gesloten.

Volgens het Chinese ministerie hebben alle gestraften berouw getoond voor de berichten die "paniek hebben veroorzaakt, het publiek hebben misleid en hebben geresulteerd in wanorde op de aandelenbeurs en in de samenleving".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl